Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling
Ingredienser
- 4 st Grillad kycklingfilé grillkrydda, skurna i mindre bitar
- 200 g Färska lasagneplattor
- 200 g Ricottaost
- 200 g Frusen spenat
- 100 g Mozzarellaost
- 2 dl Parmesanost, rinriven
- 1 burk Krossade tomater
- 2 st Gula lökar, finhackade
- 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
- 2 st Tomater, skivade
- 2 st Basilikakvistar, hackade
- Olivolja till stekning
- Salt och peppar
Tillagning:
-
Svetta löken och vitlöken i olivoljan i en kastrull i 2 minuter, slå på den krossade tomaten och låt puttra i 20 minuter under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar.
-
Värm spenaten i en kastrull eller micro tills den är helt smält, blanda i rícottaosten och kycklingen, smaka av med salt och peppar.
-
Bred ut pastaplattorna och fördela ut spenatfyllningen i nedre kanten, rulla ihop till jämna rullar och skär cannellonin så att det blir 1 dm långa. Lägg dem bredvid varandra i en ugnsfast form.
-
Häll på tomatsåsen i ett jämt lager över rullarna och fördela ut tomatskivorna och mozzarellaosten över såsen. Avsluta med att strö över parmesanosten och basilikan.
-
Ställ in formen i ugnen på 180 grader i ca 25 minuter.
-
Servera cannellonin med en sallad och ett gott fullkornsbröd.