Recept

Canneloni med spenat, basilika och grillad kyckling

0
(0)
En härlig, lite lyxigare gratäng med grillad kyckling och mycket god ost. Perfekt rätt för lite fredagsfeeling!
Antal personer:

Ingredienser

  • 4 st Grillad kycklingfilé grillkrydda, skurna i mindre bitar
  • 200 g Färska lasagneplattor
  • 200 g Ricottaost
  • 200 g Frusen spenat
  • 100 g Mozzarellaost
  • 2 dl Parmesanost, rinriven
  • 1 burk Krossade tomater
  • 2 st Gula lökar, finhackade
  • 2 st Vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 st Tomater, skivade
  • 2 st Basilikakvistar, hackade
  • Olivolja till stekning
  • Salt och peppar

Tillagning:

  1. Svetta löken och vitlöken i olivoljan i en kastrull i 2 minuter, slå på den krossade tomaten och låt puttra i 20 minuter under omrörning. Smaka av såsen med salt och peppar.

  2. Värm spenaten i en kastrull eller micro tills den är helt smält, blanda i rícottaosten och kycklingen, smaka av med salt och peppar.

  3. Bred ut pastaplattorna och fördela ut spenatfyllningen i nedre kanten, rulla ihop till jämna rullar och skär cannellonin så att det blir 1 dm långa. Lägg dem bredvid varandra i en ugnsfast form.

  4. Häll på tomatsåsen i ett jämt lager över rullarna och fördela ut tomatskivorna och mozzarellaosten över såsen. Avsluta med att strö över parmesanosten och basilikan.

  5. Ställ in formen i ugnen på 180 grader i ca 25 minuter.

  6. Servera cannellonin med en sallad och ett gott fullkornsbröd.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Grillad kycklingbröstfilé Grillkr

Läs mer

Liknande recept