BBQ-Chicken Club Sandwich
Ingredienser
- 600 g Marinerad tvådelad filé grillkrydda med glaze
- 8 st Skivor kalkonbacon (Ingelsta kalkon)
- 8 st Skivor surdeg
- 2 dl Majonnäs
- 0.5 st Isbergshuvud
- 2 st Tomater
Tillagning:
-
Grilla kycklingbröstfiléerna på medelhög värme tills de är klara eller har en innertemp av 72°C. Pensla filéerna med glazen mot slutet av grillningen om du använder vår färdigmarinerade kycklingfilé.
-
Grilla kalkonbaconskivorna tills de får fin färg och är krispiga. Grilla till sist surdegsbrödsskivorna.
-
Skölj salladen och bryt loss bladen. Skiva tomaterna i lagom tjocka skivor.
-
Bre en generös majonnäsklick på en grillad brödskiva. Lägg ut ett kycklingbröst och lägg två kalkonskivor ovanpå. Fortsätt med salladen och tomaten och lägg en till brödskiva som lock på.
-
Pressa ned sandwichen med handen så den blir sammansatt. Dela mackan på hälften med en vass kniv och stick ner en tandpetare om den behöver hållas samman.