Recept

Avokadosallad med soltorkade tomater, grillad kyckling & pinjenötter

0
(0)
En mumsig sallad med bl.a. grillad kyckling, avokado, soltorkade tomater. Vi toppar den med både rostade pinjenötter och rågbrödskrutonger.
Tillagningstid:
Antal personer:

Ingredienser

  • 540 g Grillade kycklinginnerfiléer BBQ
  • 2 st Avokado, skalade
  • 1 st Lollorosso sallad, sköld och plockad
  • 70 g Ruccolasallad
  • 1 st Rödlök, skuren i tunna ringar
  • 1 dl Soltorkade tomater
  • 0.5 dl Rostade pinjenötter
  • 0.5 dl Rostade rågbrödskrutonger
  • 0.5 dl Olivolja
  • Salt & peppar
  • 0.5 dl Rödvinsvinäger
  • 1 msk Honung
  • 1 dl Olivolja

Tillagning:

  1. Skiva avokadon tunt och lägg fuktiga papper över så att den inte blir brun.

  2. Blanda ihop dressingen (olivolja, rödvinsvinäger, honung).

  3. Blanda sallad, rödlök och de soltorkade tomaterna i en stor skål, vänd försiktigt i avokadon och slå över dressingen, smaka av med salt och peppar.

  4. Fördela kycklingen lite luftigt ovanpå salladen och strö över krutongerna och pinjenötterna. Servera genast.

Gillade du det här receptet?

Klicka på en stjärna för att betygsätta

Medelbetyg 0 / 5. Antal röster: 0

Inga röster. Var först med att betygsätta detta recept!

Produkt i detta recept

Grillade innerfiléer Barbecue

Läs mer

Liknande recept