Recept
Apelsinsmörfilé

Snabbt och enkelt vardagsrecept med kycklingbröstfilé med god apelsinsmak.
Antal personer:
Ingredienser
- 700 g Tvådelade kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- 1 st Gul paprika
- Smör att steka i
- 4 msk Saft av apelsin
- 2 tsk Kycklingfond
- 1 dl Grädde
- 2 msk Smör
Tillagning:
-
SÅS: Finhacka lök och paprika. Stek i smör i en stekpanna.
-
Häll i apelsinsaft och kycklingfond. Rör ner grädde. Koka 5-10 min. Låt svalna något. Mixa slät i en matberedare.
-
Stek den tvådelade kycklingfilén i smör på båda sidorna. Salta och peppra.
-
Värm upp såsen igen i en kastrull och runda av den med smör. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera kycklingfiléerna med den solgula apelsinsåsen och små kokta potatisar.
