Recept
Apelsinsmörfilé
Snabbt och enkelt vardagsrecept med kycklingbröstfilé med god apelsinsmak.
Antal personer:
Ingredienser
- 700 g Tvådelade kycklingbröstfiléer
- 2 st Schalottenlökar
- 1 st Gul paprika
- Smör att steka i
- 4 msk Saft av apelsin
- 2 tsk Kycklingfond
- 1 dl Grädde
- 2 msk Smör
Tillagning:
-
SÅS: Finhacka lök och paprika. Stek i smör i en stekpanna.
-
Häll i apelsinsaft och kycklingfond. Rör ner grädde. Koka 5-10 min. Låt svalna något. Mixa slät i en matberedare.
-
Stek den tvådelade kycklingfilén i smör på båda sidorna. Salta och peppra.
-
Värm upp såsen igen i en kastrull och runda av den med smör. Smaka av med salt och peppar.
-
Servera kycklingfiléerna med den solgula apelsinsåsen och små kokta potatisar.
Liknande recept
Läs mer om Caesarsallad med grillad skivad kycklingfilé
Caesarsallad med grillad skivad kycklingfilé
Läs mer om Krämig pasta med citron & vitlök
Krämig pasta med citron & vitlök
Läs mer om Honungsfilé med härlig potatis-och avokadosallad
Honungsfilé med härlig potatis-och avokadosallad
Läs mer om Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Sesamstekt kycklingfilé med bulgur
Läs mer om Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Sesampanerad kycklingfilé med goda tillbehör
Läs mer om Kyckling och fetaostpaj med rödbetssallad och dillyoghurt
Kyckling och fetaostpaj med rödbetssallad och dillyoghurt
Läs mer om Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Grillfilé Sandwich med tomat & coleslaw
Läs mer om Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Grillad kycklingbröstinnerfilé med tabouleh
Läs mer om Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Gnocchi m kyckling, kantarell, tomat och bladspenat
Läs mer om Asiatisk kyckling och nudelsoppa med ingefära, shitake och purjolök