Rakt ner på grillen

Njut av sommarens guldstunder vid grillen

Äntligen är den här – grillsäsongen med allt det goda det innebär. På Guldfågeln har vi gjort det extra enkelt för dig att njuta sommaren alla guldstunder vid grillen med vår färska Svenska kyckling, marinerad med läckra smaker och redo att grillas direkt ur förpackningen!

Grillat är Guld!

Vi tror det är många som håller med oss! För visst är sommarens alla grillkvällar något alldeles extra? Det är helt enkelt något speciellt med de goda dofterna och smakerna och möjligheterna att variera sig i oändlighet. Vet du inte vad du ska servera till den nygrillade kycklingen? Vi har samlat våra allra bästa recept på goda tillbehör på den här sidan så att du enkelt kan upptäcka dina egna favoriter. Vet du inte hur du ska grilla kycklingen? lugn. vi har såklart även samlat enkla grilltips för dig att följa, så du kan grilla med allra bästa resultat och smak. Lycka till!

Med Rakt-Ner-på-grillen blir det gott varje gång

Att lyckas med grillning handlar om att få till den perfekta balansen mellan smak och saftighet, och med våra färdigmarinerade kycklingdelar blir det enkelt att uppnå just detta. Oavsett om du väljer bröstfilé, lårfilé, vingar eller kycklingben, tar du bara kycklingen direkt ur förpackningen och lägger den på grillen – utan att behöva oroa dig för marinering eller förberedelser. Allt är klart för att grillas till perfektion.

Med våra olika kycklingdelar får du variation på grillen – varje del har sina egna förutsättningar för bästa resultat till exempel grillas bröstfiléerna snabbt på hög värme, medan kycklingben och lårfiléer kräver lite längre tid för att bli genomstekta. Genom att följa våra enkla grilltips får du alltid en saftig och smakrik kyckling, perfekt grillad utan krångel!

 

Våra bästa grilltips

Så lyckas du med kyckling på grillen

Med vårt Rakt-ner-på-grillen-sortiment är det inte varken svårt eller tidskrävande att servera en läcker grillfelst! Kycklingen är redan färdigmarinerad med massor av smak, och följer du bara våra enkla grilltips så är det svårt att misslyckas!
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

1. Välj Grill

Oavsett om du använder gasol eller kolgrill, så handlar det om att få den rätta värmen. Gasolgrill ger en snabbare uppvärmning och mer kontroll över temperaturen och de olika grillzonerna, vilket gör den idealisk för indirekt grillning. Kolgrill, å andra sidan, ger den klassiska grillsmaken med en fin rökig touch – perfekt för de som gillar att ta sig tid och njuta av grillningens alla faser!
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

2. Förbered Grillen

Det är viktigt att din grill är rätt förberedd för att få bästa resultat. Om du använder kolgrill, låt kolen bli askgrå innan du börjar grilla. Detta tar vanligtvis 30-45 minuter. Gasolgrillen bör vara ordentligt uppvärmd innan du lägger på kycklingen. Om du använder lock får du en jämnare värmefördelning, vilket ger ett bättre resultat, särskilt för saftigare kycklingbitar som lårfilé.
VÅRA BÄSTA GRILLTIPS

3. Ha inte för bråttom

Indirekt grillning innebär att du först grillar kycklingen på hög värme för att få en fin yta, och sedan flyttar bitarna till en svalare del av grillen för att långsamt tillaga dem till perfektion. Detta förhindrar att kycklingen bränns och gör att köttet blir genomstekt och saftigt. Kom ihåg att inte vända bitarna för ofta – ge dem tid att få en fin, krispig yta innan du vänder dem.
Våra bästa grilltips

4. Kolla temperaturen

Det allra enklaste sättet att säkerställa att kycklingen är perfekt tillagad, är att använda en stektermometer. Kyckling med ben bör nå en temperatur på 82°C, medan benfri kyckling är klar vid 72°C. (Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag). Rätt temperatur ger ett saftigt kycklingkött och ett riktigt läckert resultat oavsett styckdetalj. För att undvika att kycklingen blir torr, låt den vila i några minuter efter att du tagit bort den från grillen så att saften kan fördela sig i köttet.
Våra bästa grilltips

5. Använd vår glaze

För bästa resultatet och extra god smak, pensla på glazen när kycklingen är nästan klar. Glazen ger en fantastisk yta och smak men den kan riskera att brännas om den appliceras för tidigt. Marinad behöver du inte tänka på! Vårt "Rakt-ner-på-grillen-sortiment" är färdigmarinerat och redo att grillas direkt ur förpackningen! Godare och enklare kan sommarens alla grillmiddagar knappast bli.
Våra bästa grilltips

6. Rätt tillbehör

För att höja din grillmiddag till nästa nivå är rätt tillbehör ett måste. En fräsch grönsallad, krämig potatissallad eller ungsrostade grönsaker ger både smak och färg till grillmåltiden. vill du ha extra smak? Satsa på en smakrik sås som passar till kycklingen. Eller varför inte skära kycklingen i bitar och servera den i en wrap eller som del av en matig sallad? I vår receptbank hittar du enkla och smakrika förslag som passar perfekt till alla våra marinerade kycklingdelar – från bröstfilé till vingar.

Recept på goda tillbehör